Ozon tedavisi, bir hastalığı veya yarayı tedavi etmek için ozon gazının vücudunuza uygulanması sürecidir. Ozon, üç oksijen atomundan (O3) oluÅŸan renksiz bir gazdır.
Tıbbi ozon, tıbbi malzemeleri dezenfekte etmek ve farklı hastalıkları tedavi etmek için 100 yıldan fazla bir süredir kullanılmaktadır. Ayrıca yaralarda oluÅŸan enfeksiyonu önlemeye yardımcı olur.
2018’de PubMed’de yayınlanan bir araÅŸtırmaya göre, ozon vücut sıvılarıyla temas ettiÄŸinde ortaya çıkan reaksiyonlar daha fazla protein ve kırmızı kan hücresi oluÅŸumunu saÄŸlamaktadır. Bu, vücudunuzdaki oksijen seviyesini artırır.
Ozon tedavisi ayrıca vücudunuzdaki saÄŸlıksız süreçleri de bozabilir. AraÅŸtırmalar, ozon tedavisinin bakteri, virüs, mantar ve parazitleri etkisiz hale getirebileceÄŸini göstermiÅŸtir:
Ozon uygulaması üç ana tedavi ÅŸeklinden oluÅŸur;
Majör tedavi (damardan): Ä°mmün sistem bozukluklarını tedavi etmek için ozon gazı genellikle sizden alınan kan ile özel cam ÅŸiÅŸeler içinde çözülür. Daha sonra, çözünmüÅŸ gaz içeren kan damar yolunuzdan size geri enjekte edilir.
Minör tedavi (kas içi enjeksiyon): Ozon tedavisi, kas içi enjeksiyon olarak da mevcuttur. Bu enjeksiyon için, ozon gazı genellikle uygulamadan önce kanla karıştırılır.
Torbalama uygulaması (doÄŸrudan dokuya): Bir ekstremite sorunu veya yara için ozon tedavisi görüyorsanız, ozon gazı büyük olasılıkla doÄŸrudan etkilenen vücut kısmının dokusuna uygulanacaktır. Gaz, ozona dayanıklı bir torba içinde verilir.
Ozon tedavisinin tamamlayıcı olarak uygulandığı ve sonuç alındığı baÅŸlıca hastalıklar ÅŸunlardır;
-
Dolaşım bozuklukları
-
Diyabet
-
Bağışıklık sistemi kuvvetlendirme
-
Bağışıklık sistemi bozuklukları
-
Yaşlanma karşıtı (anti-aging) tedavi
-
Göz hastalıklarının ilerleyiÅŸini önleme
-
Ayak mantarı
-
Romatizma
-
Artrit
-
Yatak yaraları
-
Kolit
-
Proktitis
-
Herpes simplex, herpes zoster
-
Karaciğer enflamasyonları
